Je baby verliezen tijdens de zwangerschap is een hele ingrijpende gebeurtenis. Er gebeurd veel op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. 

BEVRIJD JEZELF VAN BLOKKADES EN VOEL HERNIEUWD VERTROUWEN IN JE LICHAAM

Voor vrouwen die vastlopen na het hebben van een miskraam, traumatische bevalling of ander verlies in de zwangerschap.

Het begint allemaal met het uitblijven van je ongesteldheid. Je doet een zwangerschapstest en deze lijkt positief te zijn. Je bent zwanger! Je word overrompeld met allerlei gedachtes en emoties. Gaat alvast de uitgerekende datum berekenen en in de tussentijd probeert zich een klein vruchtje te nestelen in je baarmoeder. Dan ineens ervaar je licht bloedverlies tijdens de zwangerschap en weet dat dit niet goed is. Voor elke vrouw is het verschillend hoe een miskraam eruit ziet en in het eerste trimester is er bij 1 op de 5 vrouwen kans op een early miscarriage of een missed abortion. De miskraam kan natuurlijk op gang komen of er is medicatie of curretage nodig soms zelfs nog na een miskraam.

We zijn geneigd om vervelende gebeurtenissen, trauma of emoties te vergeten of weg te rationaliseren met ons hoofd om weer over te gaan naar de orde van de dag, zo snel mogelijk weer zwanger worden maar ons lichaam kan ze niet vergeten en in ons zenuwstelsel stapelen zich deze niet gevoelde emoties zich op. Voor sommige vrouwen kan de overweldigende of onverwachtse ervaring zoals een miskraam of traumatische bevalling dan ‘de druppel zijn die de emmer doet overlopen’ en zij krijgen te maken met fysieke, mentale of emotionele klachten bijvoorbeeld:

Controle willen houden

Geen vertrouwen in zichzelf en hun lichaam

Krampachtigheid

Niet kunnen ontspannen

Niet durven genieten

Veel huilbuien

Somberheid

Vermoeidheid

Piekeren

De schuld geven aan anderen

Slachtofferrol aannemen

Op zoek gaan naar zekerheid buiten hunzelf

ONS LICHAAM RAAKT OVERWELDIGD EN WE SCHIETEN IN ONS OVERLEVINGSMECHANISME (ONS HOOFD) OMDAT WE GEEN PIJN WILLEN VOELEN

Daarnaast kan een miskraam, ander verlies in de zwangerschap of een traumatische bevalling, andere pijnlijke stukken of beladen emoties (bewust of onbewust) naar de oppervlakte brengen, waar ook weer vaste niet helpende patronen op zitten en zo distantiëren we ons steeds meer van ons lichaam.

Wees niet te streng voor jezelf. Vaak zijn deze natuurlijke lichamelijke reacties die je niet kon voelen en de overlevingsmechanismen die je jezelf hebt aangeleerd, het enige wat je kon doen in die situatie. Misschien werd je overrompeld door de snelheid van een bevalling of ging het leven met je aan de haal na het verliezen van een kindje. Juist door toen niet te voelen kon je doorgaan met je leven. En dat was voor toen ok. Alleen nu merk je doordat je niet bent gaan voelen, je dit overlevingsmechanisme blijvend met je meedraagt en je vast zit in lichamelijke, mentale of emotionele klachten.

Met de juiste begeleiding naar deze diepe lagen in je lichaam, kan je lichaam en geest weer in balans komen. De geblokkeerde overlevingsenergie wordt zo op een veilige en geleidelijke manier ontladen. Na deze ontlading ervaren klanten vaak een sterke afname van hun klachten en is er weer meer levensenergie.

HET MOOISTE DAT JE KUNT WORDEN IS JEZELF MAAR SOMS MOET JE DAARVOOR EERST EEN OUDERE VERSIE VAN JEZELF LOSLATEN

Ik help jou helen van (bewust en onbewust) trauma en je opnieuw in balans te brengen met je lichaam en geest tijdens groep en 1 op 1 sessies in mijn praktijk in Westbeemster. Je gaat jezelf trainen om persoonlijk en emotioneel te ontwikkelen. Met behulp van Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) en Trauma Release Breathwork (TRB) begeleid ik je om op een veilige en liefdevolle manier weer terug te komen in verbinding met je lichaam. Het kan zijn dat er soms wat meer nodig is om uit je hoofd te komen. In dat geval maak ik gebruik van meditatie technieken, cacao, klanken ea.

Je gaat ervaren hoe het is om weer volledig te mogen vertrouwen in je lichaam en welke wijsheid je lichaam met zich meedraagt om jou weer in balans te brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en (als dat bij jou van toepassing is) spiritueel niveau. Na meerdere sessies al ben je zelf in bezit van de vaardigheid om jezelf in balans te brengen thuis en op je werk. Daarnaast beschik je over meer self awareness en self conscioussness en dit zorgt voor een andere kijk op het verlies en het vervolg dat je geeft aan je kinderwens.

Als jij je er klaar voor voelt, heet ik je welkom!

Gratis 1:1 call

Het kan een hele stap zijn om contact op te nemen. Daarom bied ik de mogelijkheid voor eerst een gratis kennismakingsgesprek om te zien of er een klik is. Dit kan telefonisch of via Teams.

BRTT en Breathwork

Als jij klaar bent om weer de mooiste versie van jezelf te worden en (hernieuwd) vertrouwen in jezelf en je lichaam te vinden voor de langdurige termijn, dan is de Body Remembers Trauma Therapie en Trauma Release Breathwork iets voor jou.

Community

Misschien voel jij je heel alleen in je gevoel en ben je op zoek naar andere vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dan kan deze vrouwen community heel fijn zijn!