Biography

Lieve jij,

Op mijn 19de begon mijn pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling omdat het leek alsof het niet anders kon. Ook al had ik mijn seksueel misbruik, een jaar wonen bij een andere familie en de scheiding van mijn ouders verwerkt, ik ging gebukt onder negatieve gedachtes, laag zelfbeeld, me niet kunnen verbinden met anderen, angst voor afwijzing. Ik had last van obstipatie, angst om alleen te zijn en stapte van relatie naar relatie. Via een bijzondere weg kwam ik te wonen in Amsterdam waar ik begon aan een lange weg van lichaamstherapie. Dit was geen makkelijke weg maar wel een hele waardevolle die me een eerste kennismaking gaf met Vipassana meditatie wat ik 10 jaar later veelvuldig ben gaan beoefenen.

Ik zat toentertijd vast in de salesbranche in een "droom"baan die ik moeilijk kon loslaten. Mijn lichaam nam het over en ik kreeg overspanningsklachten. Dat was voor mij het punt dat het roer nu écht om moest en als ik had geweten wat voor moois het mij gaf om het onbekende tegemoet te gaan, had ik dat op mijn 19de al gedaan maar ik weet dat ik toen eerst veiligheid in mezelf nodig.

Er volgde een periode van bezinning door het maken van een reis naar Cambodja, alleen. Dit was een stap richting een leven met meer heling, bewustzijn, belichaming en gevoel. Dit pad hielp mij om om te gaan met mijn angsten en onzekerheden en ik werd steeds nieuwsgieriger naar wat er nog meer te ontdekken viel. Ik ging meerdere Vipassana meditatie retraites volgen, startte aan een mindfulness opleiding, zette mijn bedrijf Soulcafe op om mindfulness trainingen aan te bieden, behaalde mijn propedeuse in Toegepaste Psychologie, onderging schematherapie, leerde en ervaarde veel over Sjamanisme en verdiepte me in veel verschillende wegen en vormen. Zoals yin yoga, familie opstellingen, reiki, healing, reading, innerlijk kind werk, plantmedicijnen, ademwerk en lichaamswerk.

Al deze vormen leren me dat er velen wegen en paden zijn die je kunt bewandelen om naar binnen te keren. En ze hebben mij daar stuk voor stuk bij geholpen.

Toch bleef trauma niet buiten de deur want het leven blijft (gelukkig) doorgaan. In 2020 mocht ik twee miskramen ondergaan die mij weer opnieuw uitnodigden om nog dieper naar binnen te keren en écht thuis te komen bij mezelf. Want ook al had ik vele traumatische lagen afgepeld, er zat nog steeds diepgeworteld trauma vast in mijn lichaam. Ik ben mezelf verder gaan openen door een baarmoeder heling en een lang Sjamanistisch traject en in 2021 mocht ik na een magische zwangerschap en geboorte mijn dochter Olivia ter wereld brengen.

In de tussentijd ontwikkelde Soulcafe zich met me mee, verliet ik de grote stad en settelde me met mijn man en dochter op het platteland in Westbeemster. Ik liet de mindfulness trainingen los en begon ik in 2022 meditatie/healing sessies te geven, vrouwencirkels en ondersteunde ik vrouwen na het hebben van een miskraam.

De opleiding Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork kwam niet veel later op mijn pad en hiermee kwam voor mij alles samen van wat ik had ervaren en geleerd in de afgelopen 15 jaar aan trauma en traumaheling. Al mijn processen zijn mijn gereedschapskist geworden om anderen te mogen begeleiden en daar ben ik mega dankbaar voor!

Ik help je graag weer de weg naar binnen te bewandelen, uit je hoofd te komen en je te openen voor verbinding met je lichaam. Dat is waar in mijn ervaring de weg naar genezing zit. In jouw lichaam zit de wijsheid en ik begeleid je in alle liefde en veiligheid ernaartoe, als je voelt dat je hier klaar voor bent.

Veel liefs, Rahel

Rahel Koot

Rahel Koot

Reserveer Jouw Gratis 1:1 Call

De eerste stap in jou proces om ruimte te maken voor heling en transformatie!