1 op 1 gratis call

‘Ervaar de helende kracht door je verhaal te delen met mij als ervaringsdeskundige’

Misschien is het wel herkenbaar voor je; na het hebben van een miskraam, ander verlies in de zwangerschap of een heftige bevalling voel je je leeg, verdrietig, misschien zelfs boos of onbegrepen en je weet niet wat je moet doen of wat normaal is.

Dat gevoel alleen al is HEEL NORMAAL!

Als je voelt dat je je verhaal wilt delen met een gelijkgestemde, bied ik je deze gratis 1 op 1 call aan.

Misschien is het delen van je verhaal al voldoende maar misschien voel je dat je meer steun kunt gebruiken in jouw proces. Gezamenlijk kunnen we dit tijdens de 1 op 1 call met elkaar onderzoeken.

Voel je welkom!

Over Rahel

‘Doordat ik mijn verhaal met mijn omgeving heb gedeeld, ervaarde ik zoveel liefde, steun en herkenning wat ervoor zorgde dat ik het mijn proces vol vertrouwen durfde aan te gaan en open stond voor heling. Ik durfde er nooit van te dromen dat er niet alleen heling ontstond maar ook transformatie binnen in mezelf.’

Biography

Lieve jij,

Op mijn 19de begon mijn pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling omdat het leek alsof het niet anders kon. Ook al had ik mijn seksueel misbruik, een jaar wonen bij een andere familie en de scheiding van mijn ouders verwerkt, ik ging gebukt onder negatieve gedachtes, laag zelfbeeld, me niet kunnen verbinden met anderen, angst voor afwijzing. Ik had last van obstipatie, angst om alleen te zijn en stapte van relatie naar relatie. Via een bijzondere weg kwam ik te wonen in Amsterdam waar ik begon aan een lange weg van lichaamstherapie. Dit was geen makkelijke weg maar wel een hele waardevolle die me een eerste kennismaking gaf met Vipassana meditatie wat ik 10 jaar later veelvuldig ben gaan beoefenen.

Ik zat toentertijd vast in de salesbranche in een "droom"baan die ik moeilijk kon loslaten. Mijn lichaam nam het over en ik kreeg overspanningsklachten. Dat was voor mij het punt dat het roer nu écht om moest en als ik had geweten wat voor moois het mij gaf om het onbekende tegemoet te gaan, had ik dat op mijn 19de al gedaan maar ik weet dat ik toen eerst veiligheid in mezelf nodig.

Er volgde een periode van bezinning door het maken van een reis naar Cambodja, alleen. Dit was een stap richting een leven met meer heling, bewustzijn, belichaming en gevoel. Dit pad hielp mij om om te gaan met mijn angsten en onzekerheden en ik werd steeds nieuwsgieriger naar wat er nog meer te ontdekken viel. Ik ging meerdere Vipassana meditatie retraites volgen, startte aan een mindfulness opleiding, zette mijn bedrijf Soulcafe op om mindfulness trainingen aan te bieden, behaalde mijn propedeuse in Toegepaste Psychologie, onderging schematherapie, leerde en ervaarde veel over Sjamanisme en verdiepte me in veel verschillende wegen en vormen. Zoals yin yoga, familie opstellingen, reiki, healing, reading, innerlijk kind werk, plantmedicijnen, ademwerk en lichaamswerk.

Al deze vormen leren me dat er velen wegen en paden zijn die je kunt bewandelen om naar binnen te keren. En ze hebben mij daar stuk voor stuk bij geholpen.

Toch bleef trauma niet buiten de deur want het leven blijft (gelukkig) doorgaan. In 2020 ervaarde ik twee miskramen die mij opnieuw uitnodigden om nog dieper naar binnen te keren en écht thuis te komen bij mezelf. Deze miskramen openden mijn ogen om te zien dat er nog steeds blokkades in mij zaten om volledig mijn behoefte in mijn leven te volgen. Ik was de verbinding met mijn lichaam kwijtgeraakt, had totaal geen connectie met mijn baarmoeder en besloot daarom een wombhealing te ondergaan. Dit was het begin van een lange weg waarin ik steeds meer bewust word van de invloed van gebeurtenissen op ons lichaam waar ik tot op de dag van vandaag me nog steeds in aan het ontwikkelen ben om hier meer bewust van te zijn. Er volgde eerst een lang Sjamanistisch coachtraject en in 2021 mocht ik na een magische zwangerschap en geboorte mijn dochter Olivia ter wereld brengen.

In de tussentijd ontwikkelde Soulcafe zich met me mee, verliet ik de grote stad en settelde me met mijn man en dochter op het platteland in Westbeemster. Ik liet de mindfulness trainingen los en begon in meditatie/healing sessies te geven, vrouwencirkels en ondersteunde vrouwen na het hebben van een miskraam met 1 op 1 sessies.

De opleiding Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork kwam niet veel later op mijn pad en hiermee kwam voor mij alles samen van wat ik had ervaren en geleerd in de afgelopen 15 jaar aan trauma en traumaheling. Ik ontdekte dat hoe ik vandaag de dag ben en hoe ik op (traumatische) gebeurtenissen reageer, niet alleen gevormd is door de coping strategieën die ik me heb aangeleerd in bewuste situaties maar dat er ook heel veel onbewust heeft plaatsgevonden wat zelfs terug gaat naar de conceptie waar ik al op ben gaan reageren op een manier die me vandaag de dag in sommige situaties zou kunnen beperken. Dit was voor mij een enorme eyeopener die ervoor zorgt dat ik steeds meer terug kom bij mijn kern en mijn leven leid naar mijn voorwaarden en dit ook kan meegeven aan mijn dochter. Al mijn processen zijn mijn gereedschapskist geworden om anderen een plek te bieden waar ze zich mogen uiten en verbinden met hun innerlijke kracht en daar ben ik mega dankbaar voor!

Ik help je graag weer de weg naar binnen te bewandelen, uit je hoofd te komen en je te openen voor de verbinding met jouw lichaam. Dat is waar in mijn ervaring de weg naar genezing zit. In jouw lichaam zit de wijsheid, de weg naar onbewuste en bewuste pijn en oude patronen hoe hiermee om te gaan die je op de de huidige dag niet meer helpen. Ik begeleid je in alle liefde en veiligheid ernaartoe, als je voelt dat je hier klaar voor bent.

Veel liefs, Rahel

Rahel Koot

Rahel Koot