Biography

Ervaringsdeskundige op gebied van lichaam, schematherapie & vipassana meditatie.

Gecertificeerd Mindfulness trainer categorie 2.

Daarnaast studeer ik deeltijd de studie Toegepaste Psychologie om me verder te verdiepen in het menselijke gedrag en coaching. Op Mindfulness gebied blijf ik me verder ontwikkelen door het volgen van trainingen, opleidingen, retraites, het bestuderen van boeken, intervisie met andere Mindfulness trainers en vooral door eigen beoefening.

Ook werk ik als ZZP'er 3 dagen per week als begeleider van jong volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Mijn verhaal:

Iedereen heeft een verhaal op deze wereld en elk verhaal is uniek. Mijn verhaal is één van die miljarden verhalen en maakt deel uit van het grote geheel.

Mijn naam is Rahel, wonende in Haarlem met mijn vriend en 2 zoete katten. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland waar ik tot mijn negende in Berlijn heb gewoond.

Sinds mijn jeugd ben ik continue zoekende geweest naar meer rust, acceptatie, zelfcompassie en bovenal een leven dat bij mij past. Dit was altijd een zoektocht waarbij ik star vasthield aan mijn verleden, de overlevingsstrategie die ik mezelf had aangeleerd tijdens mijn jeugd door de nare ervaringen die ik heb meegemaakt en aan het pad wat ik toen voor mezelf had uitgestippeld, dat was het enige bekende en veilige. Ik ontwikkelde een tunnelvisie, een visie die me zou leiden naar een droombaan en ik wilde deze kostte wat kost behalen maar merkte dat ik keer op keer in een negatieve spiraal terecht kwam. Waar lag het aan? Door middel van jarenlange lichaamstherapie, ademhalingsoefeningen en meditatie begon ik steeds vriendelijker en milder naar mezelf te worden. Ik werkte mezelf naar boven toe en uiteindelijk had ik het voor elkaar. Mijn droombaan als salesmanager werd werkelijkheid en ik voelde me dolgelukkig. Aan het begin had ik last van onzekerheid, spanning en huilbuien. Het hoorde er vast bij maar na 9 maanden spanning en stress voelde ik dat dit niet normaal was. Ik merkte dat ik ongelukkig was in de sales branche maar het lag niet alleen aan de baan. Ik werd geconfronteerd met mijn vaste patronen en opnieuw zocht ik hulp, deze keer via schematherapie, yoga en meditatie. In april 2018 besloot ik mijn droombaan op te zeggen en niet meer voor een vast doel te gaan in mijn leven maar een pad te kiezen waarbij ik constant aan het afstemmen ben wat bij mij past. Een onbekend en onzeker pad maar wel een pad dat bij mij zou passen. Dat was het moment dat ik voor mezelf koos, ruimte aan mezelf gaf en de tijd ging nemen om te onderzoeken wat voor manier van leven bij mij past.

Sindsdien mediteer ik dagelijks en voel ik meer rust, acceptatie en vertrouwen. Mooie dingen zijn zich momenteel voor me aan het ontvouwen en ik verbaas me er telkens weer over hoe mooi het leven kan zijn.

Mijn persoonlijke blog www.mijnikigai.nl en mijn bedrijf Soulcafe zijn ontstaan tijdens deze zoektocht door mijn kwetsbaarheid in mijn kracht om te zetten en hiermee wil ik jou inspireren en helpen dat ook jij je eigen pad mag en kan kiezen.

Persoonlijke ontwikkeling en een balans vinden tussen hart en hoofd is volgens mij de essentie van het leven. Mindfulness helpt mij om ruimte voor mezelf te maken waarbij ik mezelf kan ontplooien op een manier die niet alleen ondersteunend is aan mezelf maar ook aan mijn omgeving.

Rahel Vassen

Rahel Vassen

Rahel's Soul Sessions

Mindfulness Workshop

Mindfulness Workshop

Op aanvraag
Soul Coaching

Soul Coaching

Op aanvraag

Boek Jouw SoulSession

Volledig tot rust komen en om kunnen gaan met alledaagse wisselvalligheden. Eindelijk tijd voor JOU!