Mindfulness voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking

Je voelt je anders dan anderen omdat je niet helemaal mee kan komen met de rest van de mensen. Daarnaast heb je misschien een moeilijke jeugd gehad, of last van angst en paniekaanvallen, opgekropte emoties waardoor je je niet happy voelt. Je zou graag naast je algemene dagelijkse levensverrichtingen meer vertrouwen, rust en acceptatie willen vinden. Hierin wil ik jou begeleiden!

Gebruikmakend van de OK matrix[1] waarbij een gelijkwaardige communicatie tussen mij en de cliënt centraal staat, oefen ik met de cliënt om meer acceptatie en vertrouwen in zichzelf te vinden.

Door middel van yoga, ademhalingsoefeningen en een nabespreking lukt het de cliënt om in kleine stapjes contact te maken met zijn/haar behoeftes en inzicht te krijgen in belemmeringen. Hierdoor leert de cliënt moeilijkheden het hoofd te bieden en word de weerbaarheid vergroot.

Wat mij kenmerkt in de samenwerking is:

  • Mezelf plaatsen op het niveau van de cliënt. Dit wekt vertrouwen en creëert een veilige omgeving waarin de cliënt zichzelf mag zijn.
  • Ik werk vanuit mijn krachten waarbij mijn kwaliteit en focus ligt op relatievorming, inlevingsvermogen en leergierigheid.
  • Ieder mens is voor mij gelijk en ik kijk naar waar de behoefte ligt om iemand écht te kunnen helpen in zijn/haar ontwikkeling.
  • De cliënt staat voor mij centraal!

 

 

Wat begeleiders zeggen:

Ellen (Stichting Raguel): Ik ken Rahel als iemand die goed kan luisteren en de ander centraal stelt. Ze hoort de vraag achter te vraag en ziet de mens staan. Dat maakt haar een mooi mens. Ze is goed benaderbaar, geïnteresseerd en houdt zich aan afspraken. Prettig in omgang en positief als persoon.

Werken met mensen is volgens mijn levensmissie altijd maatwerk. Neem daarom hier vrijblijvend contact met me op voor het bespreken van de mogelijkheden voor een Mindfulness cursus in een groep of een individueel coachingstraject op de woongroep of bij iemand individueel op zijn/haar kamer of woning.

 

[1] Harris, T. (1976). I’m OK-You’re OK