Mindfulness Based Zitmeditatie

Wanneer is Mindfulness iets voor jou?

Sta jij altijd ‘AAN’?

Vind je het moeilijk om ‘niets’ te doen maar wil je wel makkelijker de rust in jezelf leren vinden?

Ervaar je stress?

Laat je je belemmeren door negatieve gedachtes?

Voel je je ontevreden?

Moet je altijd iets van jezelf en ben je hierin streng tegen jezelf?

Mis je zelfvertrouwen?

Neem je zelden tijd voor jezelf en geniet je daardoor minder van het leven?

Dan is Mindfulness iets voor jou!

Jij hebt behoefte aan dagelijks meer rust en wil meer geluk en tijd voor jezelf ervaren.

Jij wil minder stress en druk voelen.

Jij wenst om meer ZELFvertrouwen te hebben.

Jij verlangt naar vriendelijkheid en zachtheid naar JEZELF.

In de oefening in het filmpje wil ik je uitnodigen om samen een korte oefening te doen. Deze kun je zelf thuis makkelijk tussen je taken door doen. Zet hiervoor je mobiel, de radio of andere geluiden even uit. Zoek een stoel of bank op waarbij je rechtop kan zitten, sluit je ogen en druk op play. Het kost je 3 minuten tijd.

Introductie

Wil je meer in het hier en nu zijn? In de Mindfulness Based Zitmeditatie oefen je met je aandacht om meer opmerkzaamheid te creëren op je gedachtes, emoties en gevoelens. Hierdoor creëer je een afstand waardoor je jouw eigen automatische reacties en patronen eerder zult herkennen.

Je zult steeds vaker uit de automatische piloot stappen en zelf vaker keuzes kunnen maken die goed zijn voor jou.

Mindfulness is geen quick-fix. Door met regelmaat te blijven oefenen neem je de regie over je eigen welzijn. Iedere keer dat je oefent, maak je de keuze om goed voor jezelf te zorgen. De zitmeditatie kan als anker voor je dienen, een anker waar je altijd naar terug kan, dat altijd toegankelijk voor je is.

Na een korte intro zullen we samen 30 min. met elkaar mediteren en sluiten we af met een korte nabespreking en tips om in je dagelijks leven door te blijven oefenen.

Details

  • Prijs € 15,00
  • Deelnemers 5-10
  • Lengte 1 avond
  • Tijd 60 min.
  • Aantal sessies Zelf te bepalen
  • Extra's Zomertarief alléén in augustus € 10,00
  • Locatie Maerten van Heemskerckstraat 83, 2021 ZH Haarlem

De Trainer & Coach

‘Door mindfulness voel ik me meer geworteld in mezelf, lukt het me eerder om stressvolle situaties te herkennen en er bewust naar te handelen. Ik heb dagelijks tijd voor mezelf waardoor ik me meer tevreden en rustig voel.’

Biography

Ervaringsdeskundige op gebied van lichaam, schematherapie & vipassana meditatie.

Gecertificeerd Mindfulness trainer categorie 2.

In 2019 begin ik met de HBO deeltijd studie Toegepaste Psychologie om me verder te verdiepen in het menselijke gedrag en coaching. Op Mindfulness gebied blijf ik me verder ontwikkelen door het volgen van trainingen, opleidingen, retraites, het bestuderen van boeken, intervisie met andere Mindfulness trainers en vooral door eigen beoefening.

Daarnaast werk ik als ZZP'er 2-3 dagen per week als begeleider van jong volwassenen met een verstandelijke beperking en autisme.

Mijn verhaal:

Iedereen heeft een verhaal op deze wereld en elk verhaal is uniek. Mijn verhaal is één van die miljarden verhalen en maakt deel uit van het grote geheel.

Mijn naam is Rahel, wonende in Haarlem met mijn vriend en 2 zoete katten. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland waar ik tot mijn negende in Berlijn heb gewoond.

Sinds mijn jeugd ben ik continue zoekende geweest naar meer rust, acceptatie, zelfcompassie en bovenal een leven dat bij mij past. Dit was altijd een zoektocht waarbij ik star vasthield aan mijn verleden, de overlevingsstrategie die ik mezelf had aangeleerd tijdens mijn jeugd door de nare ervaringen die ik heb meegemaakt en aan het pad wat ik toen voor mezelf had uitgestippeld, dat was het enige bekende en veilige. Ik ontwikkelde een tunnelvisie, een visie die me zou leiden naar een droombaan en ik wilde deze kostte wat kost behalen maar merkte dat ik keer op keer in een negatieve spiraal terecht kwam. Waar lag het aan? Door middel van jarenlange lichaamstherapie, ademhalingsoefeningen en meditatie begon ik steeds vriendelijker en milder naar mezelf te worden. Ik werkte mezelf naar boven toe en uiteindelijk had ik het voor elkaar. Mijn droombaan als salesmanager werd werkelijkheid en ik voelde me dolgelukkig. Aan het begin had ik last van onzekerheid, spanning en huilbuien. Het hoorde er vast bij maar na 9 maanden spanning en stress voelde ik dat dit niet normaal was. Ik merkte dat ik ongelukkig was in de sales branche maar het lag niet alleen aan de baan. Ik werd geconfronteerd met mijn vaste patronen en opnieuw zocht ik hulp, deze keer via schematherapie en yoga en meditatie. In april 2018 besloot ik mijn droombaan op te zeggen en niet meer voor een vast doel te gaan in mijn leven maar een pad te kiezen waarbij ik constant aan het afstemmen ben wat bij mij past. Een onbekend en onzeker pad maar wel een pad dat bij mij zou passen. Dat was het moment dat ik voor mezelf koos, ruimte aan mezelf gaf en de tijd blijf nemen om te onderzoeken wat voor manier van leven bij mij past.

Sindsdien mediteer ik dagelijks en voel ik meer rust, acceptatie en vertrouwen. Mooie dingen zijn zich momenteel voor me aan het ontvouwen en ik verbaas me er telkens weer over hoe mooi het leven kan zijn.

Mijn persoonlijke blog www.mijnikigai.nl en mijn bedrijf Soulcafe zijn ontstaan tijdens deze zoektocht door mijn kwetsbaarheid in mijn kracht om te zetten en hiermee wil ik jou inspireren en helpen dat ook jij je eigen pad mag en kan kiezen. Niks is onmogelijk!

Persoonlijke ontwikkeling en een balans vinden tussen hart en hoofd is volgens mij de essentie van het leven. Mindfulness helpt mij om ruimte voor mezelf te maken waarbij ik mezelf kan ontplooien op een manier die niet alleen ondersteunend is aan mezelf maar ook aan mijn omgeving.

Rahel Vassen

Rahel Vassen

Vergelijkbare Soul Sessions

Mindfulness in je leven integreren. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf dagelijks herinnert om jezelf te blijven ontmoeten?

Soul Coaching

Soul Coaching

Op aanvraag
8-weekse Mindfulness Training

8-weekse Mindfulness Training

Start dinsdag 24 september 2019
Intro workshop

Intro workshop

Zaterdag één keer in de maand
Mindfulness Based Zitmeditatie

Mindfulness Based Zitmeditatie

Elke woensdag via aanmelding 19:15-20:15